Передплата 2024 «Добрий господар»

Аж губи злипаються! Два простих рецепти пиріжків з яблуками

  • 26.08.2020, 20:35
  • 13.6K

Домашні пиріжки з яблуками – це завжди дуже смачно та ароматно

Пиріжки з яблучною начинкою, своєю чергою, бувають двох основних видів: смажені на сковорідці та печені у духовці. УНІАН поділився двома рецептами, аби Ви змогли приготувати смаколики так, як заманеться.

Для тіста

  • Борошно — 3 ст. (обсяг стакана — 200 мл)
  • Кефір — 1 ст.
  • Олія — 0,5 склянки + для змащування пергаменту
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Дріжджі пресовані — 15 г (або дріжджі сухі — 5 г)

Для начинки

  • Яблука — 4−5 шт.
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Крохмаль — 1 ст. л.
  • Сік лимонний — 1 ст. л.

Для змазування

  • Жовток — 1 шт.
  • Молоко — 1 ст. л.

У борошні зробити поглиблення і вилити туди теплі кефір й олію, додати дріжджі та цукор. Злегка перемішати. Залишити в теплому місці на 10 хвилин. Вимішувати тісто декілька хвилин. Має вийти м'яке й еластичне тісто, яке не липнутиме до столу. Викласти у миску і накрити харчовою плівкою, залишити тісто хвилин на 40, щоб воно підійшло.

Приготування начинки. Яблука очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати з них сік руками, збризнути соком лимона, щоб не потемніли. Додати до яблук цукор, корицю та крохмаль. Добре перемішати.

Після цього злегка обім’яти тісто. Розділити його на десять рівних частин. Зробити кульки і дати їм відпочити під плівкою приблизно 10 хвилин. Кульки тіста розтягнути руками на коржі. Покласти начинку, добре позащипувати краї. Розігріти духовку до 180 °C. Деко застелити пергаментом і змастити олією. Викласти пиріжки на пергамент.

Жовток змішати з молоком і змастити ним пиріжки. Відправити деко з пиріжками у розігріту духовку. Випікати пиріжки приблизно 15−20 хвилин. Остудити випічку.

Для тіста

  • Борошно — близько 600 г.
  • Сироватка — 0,5 л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 0,5 ч.л.
  • Дріжджі (сухі) — 1 ст. л.
  • Олія — 6 ст. л.

Для начинки

  • Яблуко — 500 г.
  • Цукор — 100 г.
  • Вода — 2 ст. л.

Сироватка має бути теплою, додати в неї сіль, цукор, дріжджі та борошно. Замісити некруте тісто. Вилити на тісто олію і добре вимісити. Покласти його в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 1 годину.

Тим часом можна приготувати начинку для пиріжків. Яблука помити, видалити серцевину, нарізати скибочками, скласти у каструлю, пересипаючи цукром. Влити у каструлю воду і тушкувати на слабкому вогні, поки маса не стане густою.

Як мине вказаний час, викласти тісто на стіл. Розділити його на смужки, нарізати їх на однакові шматочки й сформувати кульки. Взяти приготовлену й охолоджену начинку з яблук. Покласти трохи начинки на корж і зліпити таким чином пиріжки. Смажити пиріжки на олії на середньому вогні до рум'яної скоринки.

Смачного!

Схожі новини