Передплата 2024 «Добра кухня»

Свята наївність: нобелівська лауреатка вважає, що Путін допоможе Білорусі

  • 26.08.2020, 17:55
  • 859

Нобелівський лауреат Світлана Алексієвич, яку викликали на допит до Слідчого комітету Білорусі, заявила: щоб змінити ситуацію в країні знадобитися допомога світу і президента РФ Володимира Путіна

Про це повідомляє TYT.BY.

Пряма мова: «Я бачу, що може бути, світ нам допоможе, щоб Лукашенко став розмовляти з кимось, тому що зараз він розмовляє тільки з Путіним.

Треба, може бути, і Путіна залучити до розмови, і світ, щоб Лукашенко став говорити, і зрозумів, що не можна ставити своє життя, життя своєї родини на одну нішу зі своїм народом і його долею.

Але тут нам повинні допомогти, навряд чи ми і наша Рада впораємося з цією ситуацією. На жаль, наше громадянське суспільство сильне, але поки ще не таке сильне, як треба, тому нам потрібна допомога світу, може бути, і Росії, якщо ми зможемо разом її залучити".

Читайте також: Білоруська опозиція не збирається переглядати відносини з Росією

Про це Алексієвич заявила перед допитом в СК країни.

Допит тривав близько 40 хвилин. Алексієвич відмовилася свідчити проти себе і на цьому допит фактично закінчився.

«Я скористалася своїми правами — я не зобов'язана свідчити проти себе, і я не вважаю, що наші дії були незаконними і що я в чомусь винна. Я так і сказала, що ніяких підстав судити нас, судити мене немає. Про все, що ми робимо, можна дізнатися на сайті. Я сказала, що більше мені нічого сказати, сказала, що відмовляюся відповідати на питання».

Письменниця також сказала, що вона «поки» залишається у статусі свідка.

Відзначається, що підписку про нерозголошення матеріалів справи у неї не взяли.

Схожі новини