Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Китайцям наші шахісти готують сюрпризи...

  • 27.08.2020, 21:00
  • 674

Завершилися попередні змагання у 4 групах осно­вного дивізіону на Всесвітній шаховій онлайн– Олімпіаді.

Кожна команда мала по 9 су­перників, треба було посісти одне з перших трьох місць, щоб продовжити боротьбу за медалі на наступних етапах.

Збірна України посіла у своїй групі третє місце, набравши 13 очок. У заключному турі наша збірна поступилася Казах­стану (2,5:3,5), що не дозволило догнати Азербайджан і Угорщину, у яких по 14 очок.

Наші шахісти добре налашту­валися на найкращу команду гру­пи, Азербайджан, і здобули пе­ремогу (3,5:2,5). Виграли Юлія Осьмак і Кирило Шевченко, уні­чию зіграли Антон Коробов, Інна Гапоненко і Марія Бердник, а про­грав Василь Іванчук. Йому не щас­тило з технікою, пропадав Інтер­нет, а судді зарахували поразку… Блискучий результат показав сту­дент ЛДУФК, 18-річний Кирило Шевченко, який виграв усі шість партій. У нашій групі такий же ре­зультат показав Рауф Мамедов (Азербайджан), абсолютно ж най­кращого результату досягла іс­панка Cабріна Вега, яка зіграла усі 9 партій і здобула 7,5 очка.

В інших групах на перших трьох місцях опинилися такі ко­манди: А — Індія, Китай, Німеччи­на, С — Росія, Болгарія, Вірменія, D — США, Греція, Польща. У 1/8 фіналу 27 серпня зустрічають­ся Україна — Китай, Угорщина — Німеччина, Греція — Вірменія, Болгарія — Польща. Як бачимо, українцям дістався найважчий суперник, бо Китай зібрав най­сильніший склад і претендує на загальну перемогу. Але, як пові­домив головний тренер збірної України Олександр Сулипа, наші шахісти готують несподіванки для китайців і постараються ви­ступити достойно. Переможець цієї пари вийде на збірну США.

Схожі новини