Передплата 2024 ВЗ

На третій матч через «не можу» Ястремської не вистачило

Українська тенісистка Даяна Ястремська зіграла у США матч третього кола на престижному турнірі Western & Southern Open, який цього року переїхав із Цинциннаті до Нью-Йорка. Суперницею Даяни була титулована японка Наомі Осака, «сіяна» на турнірі четвертою. На жаль, україн­ка поступилася – 3:6, 1:6.

Напевно, Ястремська дуже хотіла зіграти про­ти Осаки. У матчі дру­гого кола проти американки Пери Даяну турбували трав­мовані гомілкостоп і коліно, і команда українки рекоменду­вала їй знятися. Але Ястрем­ська категорично відмовила­ся… Можливо, у третьому колі Даяна хотіла зіграти і за себе, і «за того хлопця»? Теперішній тренер Ястремської, німець­кий фахівець Саша Баїн, рані­ше був тренером Осаки. Зо­крема тоді, коли «афрояпонка» виграла два турніри «Велико­го шолому», US Open-2018 і Australian Open-2019. Хоча сам Баїн казав, що особисто для нього протистояння Ястрем­ська-Осака принциповим не буде, Даяна, не виключено, хо­тіла зробити наставнику пода­рунок… А може, просто хотіла нарешті помірятися силами з Осакою, адже раніше дівчата не зустрічалися.

На відміну від поєдинку дру­гого кола проти чешки Мухо­вої, у якому в Осаки не йшла перша подача, у матчі проти Ястремської японка цей ком­понент своєї гри суттєво поліп­шила. Саме це не дозволило Даяні «зачепитися», викорис­тавши ті брейкпойнти (можли­вості взяти гейм на подачі су­перниці одним розіграшем), які вона мала. Не забуваймо також про проблеми Ястрем­ської зі здоров’ям. Перші два поєдинки Даяна грала через «не можу», а на третій її просто не вистачило… Так чи інакше, на турнірі Western & Southern Open друга ракетка України виступила непогано, що все­ляє оптимізм перед US Open, який стартує у Нью-Йорку 31 серпня.

Нагадаємо, у першому колі Western & Southern Open дру­га ракетка України перемогла американську ветеранку Ве­нус Вільямс — 5:7, 6:2, 7:5. А в другому колі Даяна Ястрем­ська здолала опір американки Бернарди Пери — 7:6, 4:6, 6:3.

А тим часом…

Перша ракетка України Елі­на Світоліна, яка цьогоріч, як і багато топових тенісисток, від­мовилася від участі у «хардо­вому» US Open у Нью-Йорку, готується до іншого турні­ру «Великого шолому» — ґрун­тового «Ролан Гаррос» у Па­рижі (Франція), який стартує 28 вересня. Світоліна заявила­ся на два ґрунтові турніри, що передуватимуть «Ролан Гар­рос» — у Римі (Італія, 14 ве­ресня) й Страсбурзі (Фран­ція, 20 вересня). На римський Internazionali BNL d’Italia зая­вилася і Ястремська.

Схожі новини