Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ідея провести вибори на окупованому Донбасі це або некомпетентність, або зрада – Порошенко про спробу змінити Постанову ВР

  • 25.08.2020, 17:35
  • 811

Пропозиція внести зміни до Постанови Верховної Ради про місцеві вибори, яка вже внесена до парламенту головою української делегації у Тристоронній контактній групі, свідчить, що влада йде на поступки Кремлю і готова реалізувати путінський сценарій

Про це під час марафону в ефірі телеканалів «Прямий», «Еспресо» та «5 канал» заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Він зауважив, що замість того, аби вимагати від Росії виконання її зобов"язань, українська сторона бере зобов"язання на себе, що неприпустимо і небезпечно.

«Замість того, щоб забезпечити виконання Росією взятих на себе зобов’язань, вони беруть на Україну нові зобов’язання, у вигляді формули Штайнмаєра. Зараз вони кажуть — ми ще будемо організовувати вибори на окупованих територіях. Які? Хто ці вибори збирається організовувати і виконувати? Написано — вибори виключно за українським законодавством і такі, які відповідають стандартам ОБСЄ. Не може бути за стандартами ОБСЄ виборів на окупованих територіях за присутності окупаційних військ. Не може бути виборів, коли українські політичні сили, засоби масової інформації, органи влади, українська Центральна виборча комісія не забезпечують захист вільного волевиявлення громадян», — переконаний п’ятий Президент.

«Давайте ще у нас будуть в Москві, ці терористи будуть переписувати постанови і закони Верховної Ради України.

Ви про що? І ці пропозиції вже надійшли до Верховної Ради. Ви про що?", — обурюється Порошенко.

Це або зрада, або некомпетентність — переконаний Петро Порошенко. «Ні той, ні той варіант є неприйнятний. Повний стоп. Ні в якому разі ми не дамо здати державні інтереси. І так, як 20 тисяч людей вийшли в грудні зупинити капітуляцію, сто тисяч людей, волонтерів, добровольців сьогодні вийшло на святкування Дня Незалежності. Це має бути таким щепленням від здачі національних інтересів некомпетентною владою і потужний меседж росіянам. Тут ви нікого не обдурите. Україна — це демократична країна, яка здатна себе захистити», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини