Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Масковий режим до листопада: в Україні планують продовжити карантин

  • 25.08.2020, 15:55
  • 778

Уряд пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада

Про це на селекторній нараді під головуванням президента заявив прем'єр Денис Шмигаль.

За його словами, в країні за минулу добу зафіксували понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19. Загалом понад 108 тис. українців захворіли на коронавірус за весь час.

Президент Зеленський підтримав продовження карантину, зокрема заборони на роботу нічних клубів і проведення концертів.

«Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», — наголосив президент.

Білорусам — послаблення, хасидам — обмеження

Уряд планує зробити також більш жорсткими умови в'їзду з країн, які входять до червоної зони за розповсюдженням коронавірусу.

Іноземцям з «червоних» країн збираються заборонити в'їзд на 30 днів. «Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій», — зазначає пресслужба президента.

На прохання прем'єр-міністра Ізраїлю ухвалено рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана.

Читайте також: Ізраїль просить Зеленського не пускати хасидів в Умань

Водночас Володимир Зеленський зазначив, що для громадян сусідньої Білорусі варто передбачити пом'якшені умови в'їзду.

«Як ми можемо заборонити в'їзд білорусам, особливо з огляду на вкрай напружену внутрішньополітичну ситуацію в них? Думаю, що треба розумно прописати полегшені умови в'їзду білорусів до нас. Це дуже делікатна тема — треба враховувати все», — заявив президент.

Схожі новини