Передплата 2024 «Добрий господар»

Кравчук про російську пропагандистку: "Скабєєва мені не огидна. Вона журналіст"

  • 25.08.2020, 11:15
  • 780

Перший президент України, голова делегації на переговорах у Мінську Леонід Кравчук пояснив своє недавнє спілкування з російськими пропагандистами, зокрема Ольгою Скабєєвою

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Відповідаючи на питання, чи вдалося йому «покласти на лопатки» Скабєєву, Кравчук сказав, що не хотів цього. «Це не моє завдання. Це не та людина, від якої я отримаю задоволення покласти її на лопатки. От якби Путіна я міг покласти на лопатки… Якби я спілкувався з ним і привселюдно… Ось тоді б я сказав: Це противник. Вона (Скабєєва) ж не противник», — заявив він.

Кравчук додав, що поважає роботу журналістів, зокрема російських.

«Скабєєва… Вона мені не огидна. Вона журналіст. Я їх дуже поважаю, я знаю, яка це складна робота. Вони, як розвідники, ходять по лезу. За ними завжди мільйони. Ці мільйони діляться або туди, або туди… Вона енергійна, емоційна, наполеглева, мені було приємно слухати, як вона говорить.

Читайте також: «Російські матері плачуть»: Кравчук заявив про прагнення Путіна закінчити війну на Донбасі

Я не намагався її зупинити, тільки коли вже почала сильно перегинати — я сказав, слухай, говорімо по-людськи. Ось і все", — сказав перший президент. Він також запевнив, що «ніколи ні на кого з журналістів не піде в атаку».

Нагадаємо, 31 липня Кравчук взяв участь у програмі російської пропагандистки Ольги Скабєєвої «60 минут». У прямому ефірі Кравчук вступив у суперечку з ведучою з приводу переговорів щодо Донбасу.

Схожі новини