Передплата 2024 «Добра кухня»

У ЄС збільшать торгівлю з Україною

  • 24.08.2020, 17:30
  • 723

Товари з преференційним походженням можуть ввозитися з більш низьким митом або навіть з нульовою ставкою

Європейська комісія у понеділок прийняла пакет пропозицій, спрямованих на збільшення торгівлі між Європейським Союзом і країнами, які використовують конвенцію Пан-Євро-Мед, серед яких і Україна. Про це повідомляє «Європейська правда«

«Сьогоднішні пропозиції модернізують преференційні торговельні угоди ЄС з 20 торговими партнерами з Пан-Євро-Мед, роблячи відповідні „правила походження“ в цих угодах більш гнучкими і зручними для бізнесу», — сказано у повідомленні комісії.

Окрім України, ці пропозиції вносять поправки в двосторонні угоди ЄС з такими країнами: Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, Фарерські острови, Туреччина, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Палестина, Грузія, Молдова, Албанія, Боснія і Герцеговина, Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Косово.

«Ми повинні зробити все, що в наших силах, для полегшення торгівлі та економічної діяльності між ЄС і нашими сусідами в Євро-середземноморському регіоні, а також для сприяння регіональної інтеграції», — прокоментував Паоло Джентілоні, єврокомісар з питань економіки.

Схвалений пакет включає 21 пропозицію Раді ЄС. «Правила походження» є необхідними в рамках будь-якої торгової угоди, оскільки вони визначають, які товари можуть мати преференційний режим. При дотриманні всіх необхідних вимог товари з преференційним походженням можна ввозити з більш низькими ставками мит або навіть з нульовою ставкою, в залежності від режиму преференційного тарифу.

Схожі новини