Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові порушено кримінальну справу за фактом розбещення дев’ятирічної дитини

У Львові останнім часом почастішали «педофільські скандали». Останній кричущий випадок: львівська лікарка Валентина Молода та її чоловік звинувачують керівника дитячої кіношколи 37-річного колишнього журналіста Віталія Пересаду у розбещуванні її 9-літньої доньки Еллади

За повідомленням Валентини Молодої, постраждали від таких дій більше шістнадцяти дітей, решта — мовчать. Її чоловік звернувся у соцмережах до усіх батьків постраждалих із закликом підтримати подружжя і прийти сьогодні на акцію протесту під дім, де проживає Віталій Пересада. Адреса, фотографія і особисті дані оприлюднені у соцмережах.

Чоловік Валентини Молодої звернувся до Личаківського відділу поліції і повідомив, що щодо його дитини було вчинено розпусні дії. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх). Максимальне покарання, яке передбачає санкція статті — позбавлення волі до восьми років. За повідомленням поліції, проводяться першочергові слідчі дії. Обставин події з’ясовуються.

Валентина Молода розповіла, що Віталій кілька місяців зустрічався з її середньої донькою Юлією. Тоді дівчині було 17 років. Але згодом подружжя Молодих дізналося, що Віталій надсилає Юлії картинки розпусного змісту у соцмережах. Вони заборонили дівчині з ним бачитися. Пізніше Віталій зі своєю мамою приходили вибачатися. Але згодом про домагання з боку Віталія батькам розповіла 9-річна Еллада. Причому він попросив дівчинку нічого не розповідати мамі.

Тим часом відгуки львів’ян щодо особи Віталія Пересади і роботи очолюваної ним кіношколи дуже різняться. Багато хто з дописувачів соцмереж схиляється до того, що скандал надуманий. «Ми ходимо вже рік в цю школу, — пише Наталя Петровська. — Викладачі професійні. Робота завжди організована і злагоджена. Віталій відповідально ставиться до своєї роботи і жодного разу я не помітила якихось нюансів, про які написано вище. Швидше за все це технічно продуманий наклеп. Або сама школа стає конкурентною і це не всім подобається. Дуже сумніваюся, що це може бути правдою».

Відома львівська журналістка і блогерка Ольга Березюк розповіла «ВЗ», що була знайома з Віталієм Пересадою, коли працювала на Львівському телебаченні. «Віталій був абсолютно адекватною людиною, — розповідає Ольга Березюк. — Творчий, знав іноземні мови, трохи різкий у спілкуванні. Пам’ятаю, що хотів, аби його взяли на ведучого ранкової програми на ЛТБ. Але він їм чимось не підійшов. Віталій тоді дуже нервувався з цього приводу. Але не можу сказати, щоб були якісь підстави вважати його збоченцем».

Схожі новини