Передплата 2024 «Добрий господар»

Можливість виборів в ОРДЛО розглянуть комітети ВР – Разумков

  • 23.08.2020, 12:35
  • 614

Йдеться про місцеві вибори 2020

До Верховної Ради надійшло звернення Леоніда Кравчука з пропозицією розглянути питання щодо відповідності постанови парламенту про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, воно направлене до комітетів. Про це сказав голова В Р Дмитро Разумков журналістам, передає кореспондент УНН.

«Щодо звернення Леоніда Макаровича (Кравчука — ред.), воно дійсно надійшло до Верховної Ради України, якщо я не помиляюсь, у п’ятницю, Руслан Олексійович (Стефанчук — ред.) спрямував його до комітетів, комітет буде розглядати ці питання», — сказав Разумков.

Зі слів голови ВР, на його думку, вибори — це правильно, і вибори повинні проходити на тій території, на якій це можливо зробити.

Читайте також: Вибори мають проводитися на території ОРДЛО — ультиматум РФ: Кравчук

«Я вважаю, це виключне право громадянина за Конституцією. Однак є деякі обмеження. Вибори повинні бути демократичними, вони повинні представляти інтереси всіх громадян, які живуть на тій чи іншій території. Але головне — вони повинні відповідати європейським нормам і повинні бути такими, щоб не ставити під загрозу життя і здоров’я наших громадян… Станом на сьогодні… провести вибори на тимчасово окупованих територіях — я не розумію, як це зробити. Якщо ми говоримо про ТКГ, варто було б почути позицію інших представників, в тому числі представників Офісу Президента», — додав він.