Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лукашенко лякає білорусів військовими НАТО

  • 22.08.2020, 15:35
  • 715

Керівник Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що західні країни через НАТО надають військову підтримку "альтернативному президенту"

Про це він заявив у суботу, 22 серпня 2020 року, відвідуючи навчання на військовому полігоні під Гродном, передає білоруська державна агенція БелТА.

«Ви бачите, що вони вже тягнуть сюди „альтернативного президента“, роблять це серйозно, оскільки сиплються заяви західних держав про фінансування, підтримку. Військова підтримка в наявності — пересування військ НАТО до кордонів. Вони все роблять для того, щоб затягнути сюди нібито нового президента. Він звертається до західних держав, в цьому випадку до НАТО, з метою захисту населення. Вони вводять війська — і на Білорусі можна поставити хрест», — сказав Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко може стати другим президентом «втікачем» — Bloomberg

Він також заявив, що опоненти нібито хочуть відволікти сили білоруських військових і правоохоронців, відвернути від внутрішньої ситуації і напружити на зовнішньому кордоні. Він додав, що одночасно з цим триває активізація протестних настроїв і «бандитизму», як він висловився про мирні протести.

За словами Лукашенка, ці дії і відповідні заяви західних країн — вже пряме втручання в ситуацію в Білорусі.

Водночас він відкинув висловлену 20 серпня пропозицію від Емманюеля Макрона та Ангели Меркель — розпочати перемовини з опозицією під егідою посередницької місії ОБСЄ.

«Йдеться про фінансування, витягування нас на переговори з ОБСЄ — зрозуміло, для чого вони це роблять», — зазначив він.

Схожі новини