Передплата 2024 ВЗ

Лукашенко пообіцяв незабаром вирішити "проблему" у Білорусі

  • 21.08.2020, 18:15
  • 685

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що "найближчими днями" має намір вирішити кризову ситуацію в країні, що виникла після виборів

Про це Лукашенко сказав 21 серпня під час візиту на агрокомбінат «Дзержинський», пише БЕЛТА.

Ситуацію в країні він назвав політизованою, але наголосив, що її не потрібно вважати катастрофічною. За словами Лукашенка, в одному з цехів до нього підійшла працівниця агрокомбінату і побажала «вистояти в цій ситуації». Своєю чергою, він наголосив: ситуація не така складна, що треба «вистоювати».

«У Мінську, ще десь, комусь не подобається. Це природно. Але це не повинно вас хвилювати, це моя проблема, яку я повинен вирішувати, і ми її вирішуємо. І, повірте, найближчими днями вирішимо», — заявив Олександр Лукашенко.

Він також провів паралель, що хтось заробляє гроші на підприємстві, хтось «на вулиці». Але це недовго. Ну, заробили трохи, тільки країну не треба руйнувати. Це ми дозволити не можемо, тому що знаємо, чого вона нам коштувала", — сказав президент Білорусі.

Лукашенко констатував, що комусь в Білорусі заплатили, а комусь голову задурили. Саме тому почалася наступна тяганина: «За кордоном в цей час вчення проводять. Що це таке? Це готують при необхідності вторгнення».

Читайте також: Лукашенко може стати другим президентом «втікачем» — Bloomberg

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Сталися перші сутички з ОМОНом.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднило результати виборів. Згідно з офіційними даними, Олександр Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. Вона не визнала результати виборів та оголосила себе переможцем. 11 серпня зранку Тихановська виїхала до Литви.

Протести тривають від 9 серпня. У неділю, 16 серпня, у десятках білоруських міст відбувся марш свободи — наймасовіша акція протесту в історії незалежної Білорусі. Від 17 липня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Кандидатка в президенти, яку підтримала більшість білорусів, Світлана Тихановська з Литви заявила, що готова стати національною лідеркою.

Схожі новини