Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Офіс президента збирає через адмінресурс свою "ходу ветеранів"

  • 21.08.2020, 15:55
  • 1 142

Оргкомітет Маршу захисників України заявив, що так звана “Хода ветеранів”, яка так само має відбутися 24 серпня, насправді організовується й координується офісом президента України

Про це йдеться в заяві оргкомітету Маршу захисників України, наданій «Новинарні».

Оргкомітет поширив скріншоти листа головам обласних державних організацій за підписом першого заступника керівника офісу президента України Сергія Трофімова.

У листі йдеться про потребу сприяти в перевезенні до Києва для участі в «Ході ветеранів» визначеної кількості учасників із кожної області (від 30 до 70 осіб) та їхньому харчуванні.

«Отримані оргкомітетом документи доводять, що для створення видимості альтернативного заходу влада активно застосовує адмінресурс (яким би сміховинним не виглядало звезення 40−70 осіб з кожної області у порівнянні з багатотисячним заходом — Маршем захисників України). Це робить неможливим будь-яке порозуміння з організаторами „Ходи“, на яке члени оргкомітету щиро і до останнього сподівалися», — зазначили в оргкомітеті незалежного ветеранського маршу.

Оргкомітет Маршу захисників вважає, що «архітектори з офісу президента України», які через адмінресурс збирають паралельну «Ходу ветеранів», мають на меті «хаотизацію процесу, створення відчуття зневіри та, руками „корисних ідіотів“, чинять системні спроби завадити проведенню Маршу».

«Марш захисників України був і залишається аполітичним заходом, жодним чином не дотичним до чинної влади або будь-якої іншої політичної сили. Оргкомітет не використовує кошти, засоби впливу або будь-які ресурси чинної влади (за виключенням необхідних згідно з законодавством процедур та контактів з правоохоронцями), або будь-якої політичної партії», — сказано в заяві.

Читайте також: Ярош і генерал Забродський очолять Марш Незалежності

Як відомо, Марш захисників України за участі великої кількості ветеранів АТО/ООС уперше відбувся 24 серпня 2019 року — через відмову президента Володимира Зеленського проводити в День Незалежності України військовий парад. Тоді альтернативний Марш у центрі Києва зібрав близько 50 тисяч учасників.

Так само Марш захисників України планується і на 24 серпня 2020 року.

Водночас окрему «Ходу ветеранів» на той самий день планує офіс президента. Цей процес курує колишній народний депутат, ексглава уряду Криму Сергій Куніцин, призначений у червні головою новоствореної Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президенті України.

Схожі новини