Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Антикорупційну прокуратуру тимчасово очолить один із "кіборгів"

  • 21.08.2020, 15:15
  • 1 043

Виконуючим обов'язки голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури став Максим Грищук

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на джерела в САП.

Зазначимо, сьогодні Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала наказ про його звільнення.

До слова, Грищук раніше працював прокурором у Львові, рік воював у зоні АТО і кілька місяців захищав донецький аеропорт. «Кі́боргами» називають українських військових — учасників оборони Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф'єва під час війни на сході України (26 травня 2014 — 22 січня 2015), зокрема боїв навколо ДАПу та учасників проривів для надання допомоги захисникам.

Максим Грищук в жовтні 2015 подавав заявку до конкурсної комісії з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. За результатами відбору, 27 листопада комісія подала генпрокурору Віктору Шокіну дві кандидатури — Максима Грищука і Назара Холодницького. Шокін затвердив кандидатуру Холодницького.

У грудні 2015 року Холодницький призначив Грищука своїм заступником.

Раніше стало відомо, що керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького можуть відсторонити від посади. Йому закидають дисциплінарний проступок.

Читайте також: У САП розпочали кримінальну справу через корупційний скандал із братом Андрія Єрмака

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявляла також, що службове розслідування щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького виявило низку порушень у його роботі.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова звинуватила керівництво і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у численних порушеннях. Генпрокурорка пообіцяла відреагувати на таку роботу САП.

В Антикорупційній прокуратурі різко відповіли на критику Венедіктової. У САП наголосили, що генеральний прокурор не має права давати вказівки прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури стосовно виконання своїх повноважень.

Схожі новини