Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Це замах на його життя": медики не дозволяють вивезти Навального за кордон

  • 21.08.2020, 11:35
  • 661

Літак, на якому передбачалося вивезти опозиціонера Олексія Навального з Омська, повинен приземлитися в Росії вже за годину, проте лікарня відмовляється дозволити його перевезення

Про це повідомила в твіттері прессекретар Навального Кіра Ярмиш, передає «Інтерфакс-Україна».

«Організований нами літак для евакуації Олексія повинен приземлитися через годину. Заборона на перевезення Навального — це замах на його життя. (…) Всі необхідні документи подані. Заява від рідного, згода клініки в Німеччині на прийом, документи на перевезення. Рішення лікарні нез'ясовне і жахливе», — написала Ярмиш.

Вона зазначила, що досі медики говорили, що готові санкціонувати транспортування Навального.

«Також дотепер лікарі говорили, що готові санкціонувати транспортування. Саме тому ми в найкоротші терміни його організували. Тепер, в останній момент, лікарі не дають дозвіл», — пише Ярмиш.

Зі свого боку, лікар Навального Анастасія Васильєва вважає, що в Омській лікарні немає необхідних для лікування пацієнта умов.

«Олексія незаконно не відпускають з лікарні, в якій немає ні потрібного обладнання, ні гідного лікування та необхідних умов. Виписки не показують», — написала вона в своєму твіттері.

Раніше в п'ятницю Ярмиш повідомила, що лікарі Омської лікарні швидкої медичної допомоги, в якій перебуває Навальний, вважають, що перевозити його в іншу клініку не можна через нестабільний стан. «Головний лікар заявив, що Навальний нетранспортабельний. Стан нестабільний. Рішення родичів для його перевезення недостатньо», — написала вона в твіттері.

Вона заявила, що «заборона на перевезення Олексія означає пряму загрозу його життю».

«Залишатися в омській лікарні без обладнання, з так і не поставленим діагнозом у нинішньому становищі смертельно небезпечно», — зазначила вона.

Читайте також: Навальний п'є в аеропорту чай, а потім кричить від болю в літаку — свідок (відео)

Навальному стало погано напередодні в польоті з Томська в Москву. Літак здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер був госпіталізований в реанімацію омської лікарні. Він перебуває в комі. Соратники припускають, що Навального могли отруїти. За даними Ярмиш, Навальний в четвер нічого не їв з ранку, а тільки пив чай, який купив в аеропорту Томська.

Німеччина в п'ятницю вранці направила спеціальний медичний літак, обладнаний для транспортування хворих у стані коми, щоб забрати Навального на лікування до Берліна. Раніше російською стороною були видані всі необхідні дозволи на транспортування Навального з Росії. Він може прибути до Німеччини вже в п'ятницю і лікуватися в берлінській лікарні «Шаріте».

Водночас, пре-служба Міністерства охорони здоров'я Омської області повідомила, що лікарі омської лікарні швидкої медичної допомоги спільно з прибулими фахівцями з Москви проводять консиліум щодо стану Навального. «З московськими фахівцями зараз відбувається консиліум, вони тут. У рамках розширеного консиліуму оглядають пацієнта. Після огляду вони вирішать, транспортабельний він чи ні», — сказала представник пресслужби.

Схожі новини