Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Китаї стався витік на хімзаводі, - люди почали масово покидати місто

  • 20.08.2020, 18:50
  • 1 721

Влада заперечує небезпеку

У Лешані (провінція Сичуань, Китай) стався витік невідомої речовини, можливо хлору, на хімічному заводі, через що люди почали масово покидати місто, про це пише Обозреватель.

Водночас Комуністична партія Китаю офіційно заявила, що жодних вибухів або НП на підприємствах нібито не відбулося. Як зазначило видання, це змусило інтернет-користувачів «бомбардувати» чиновників у соцмережах.

Користувачі повідомили про вибух на хімічному заводі в районі Уутунцяо в Лешані, в результаті чого стався витік отруйного газу.

На відео, знятих очевидцями, видно, як велика кількість людей покидає місто на мотоциклах і автомобілях, а вулиці заповнені людьми, які хочуть евакуюватися.

Пізніше Комуністична партія визнала, що в центральному районі Уутунцяо наявний значний хімічний запах і туман, причина цього встановлюється.

Секретар районного комітету партії Чжан Гоцин заявив, що перевищень норми з фтористого і хлористому водню, хлору, аміаку, летких органічних сполук не зафіксовано.

Місцеві жителі зі свого боку стверджують, що відчули різкий запах ще 18 серпня. Вони також бачили білий дим, який піднімався над містом з боку моста Вутонг.

Схожі новини