Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Я, «Побєда» і Берлін»: у Львові стартували зйомки кіно

У місті Лева стартували зйомки кінострічки про те, як закоханий по вуха Андрій Кузьменко підкорював на раритетній машині столицю Німеччини

Центр Львова вкотре перетво­рився на знімальний майданчик. Цього разу стартували зйомки фільму «Я, „Побєда“ і Берлін» за сюжетом однойменної книги по­кійного співака Андрія Кузьмен­ка (Кузьми Скрябіна). Зйомки у Львові триватимуть аж до 27 серпня. Після цього актори помандрують на зйомки до Києва, а згодом — до німецького Берліна. Виробництво картини — спільна робота кінокомпанії Star Media та Держкіно. Кіно­проєкт комедії про берлінські пригоди Андрія Кузьми став одним із переможців одинад­цятого конкурсного відбору Держкіно. Державна підтримка стрічки — 27 млн грн, а це 75% від загальної вартості виробни­цтва фільму.

Режисерка фільму — Ольга Ря­шина. Автори сценарію — Анатолій Крим та Олексій Комаровський. Продюсери стрічки — Олексій Те­рентьєв, Влад Ряшин. Організато­ри зйомок стрічки наразі не опри­люднюють актора, який зіграє головного героя — Кузьму. Ка­жуть, це будуть нові актори, але не менш яскраві персони, ніж добре відомі обличчя.

Журналістка «ВЗ» вирушила на знімальний майданчик стрічки «Я, „Побєда“ і Берлін».

…Зйомки стартували якраз на день народження Кузьми. Робо­ту почали з вулиці Сербської, а та­кож на площі біля короля Дани­ла Галицького, біля церки Святого Андрія. На черзі — площа Ринок, парки Львова. На знімальному майданчику багато техніки та пер­соналу. Костюмери готують героїв стрічки, декому одягають перуки, поправляють костюми…

«Ми не випадково знімаємо перші акорди стрічки саме у міс­ті Лева, — сказала для „ВЗ“ ре­жисерка Ольга Ряшина. — Це знакове місто для Кузьми. Він хо­див до церкви Андрія, навчався у Медінституті. Обіцяємо здивува­ти глядача фірмовими жартами. Також у стрічці прозвучать оригі­нальні кавер-версії хітів Кузьми у виконанні сучасних артистів».

Комедія розповідає про бу­ремні 90-і роки і про амбітного 20-річного хлопця Кузьму. Голо­вний герой зробив собі. коханому. перший серйозний презент — при­дбав старе авто. Це жовта «Побє­да» у ретро-стилі, але цілком ро­боча. Кузьма готовий підкорювати на «Побєді» цілий світ. І ось голо­вний герой вирушає зі своїм това­ришем Бардом до Берліна. Ні сам Кузьма, ні Бард не підозрюють, які шалені пригоди чекають на них…

За сюжетом, Кузьма планує у Німеччині обміняти стару «По­бєду» на шістсотий «Мерседес», аби вразити свою кохану дівчину Барбару. Сценарист стрічки ска­зав «ВЗ», що у Берліні його чекає бурхливе нічне життя і навіть за­гроза смерті. З цієї подорожі Кузь­ма повертається зовсім іншою людиною — дорослим і готовим починати життя з чистого аркуша.

«Ми адаптували книгу Кузь­ми до кіношного формату, — додала журналістці «ВЗ» сце­наристка Ніна Шуліка. — У 90-хвилинній стрічці глядача триматимуть в інтризі. Фільм — це історія про дорослішан­ня головного героя. На фіні­ші — феєрверк емоцій, Кузьма повертається до міста Лева. Лейтмотив фільму — «На що ти здатен заради кохання? Ще одна мораль стрічки — роби лише те, що справді хочеш, і будь собою!».

Схожі новини