Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мертва жінка лежала в під’їзді, бо медики боялися коронавірусу

  • 20.08.2020, 16:50
  • 1 006

Жодна зі служби не взялася доправити померлу в морг

У 71-річної пенсіонерки з Рівного була підозра на коронавірус і тому жодна служба не ризикнула транспортувати її. Про це повідомив син покійної на гарячу лінію телеканалу Рівне 1.

«Олег розповів, що його матері стало погано. Рідні викликали швидку допомогу. Але, на жаль, медики прибули надто пізно і врятувати вже не змогли пенсіонерку. Вона померла під час транспортування в машину швидкої допомоги. Лікарі винесли її тіло з машини та просто залишили біля сходів у під'їзді, де вона пролежала п'ять годин», — йдеться в повідомленні.

Зрештою родичі самі занесли тіло покійної жінки у квартиру. Син пенсіонерки на цей момент спілкується з адвокатами, щоб знайти та покарати винних.

Є припущення, що жінка померла від інсульту. Сімейний лікар написав у висновку про підозру на коронавірус, хоча син каже, що жодних ознак у неї було. Через сумнівний діагноз всі служби відмовлялися доставити тіло жінки в морг.

Заступник головного лікаря Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Ушкевич зазначив, що «швидка» не здійснює транспортування трупів. Бо це не входить у їхні обов'язки.

Схожі новини