Передплата 2024 «Добра кухня»

Кияни першими в Україні отримають вакцину від COVID-19

  • 20.08.2020, 13:45
  • 739

Велика міграція населення і велика кількість людей з груп ризику

Київ буде першим містом України, яке почне застосовувати препарати і вакцини від коронавірусу. Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби міста Києва, лікар Олег Рубан.

«Столиця завжди була лідером по захворюваності на COVID-19 і на інші гострі респіраторні вірусні інфекції. Причина — велика міграція населення, велика кількість людей з груп ризику, які мешкають в місті Києві. Тому Київ перший зайшов в епідемію і останній буде виходити», — зазначив він.

За словами чиновника, наразі в столиці проводиться масове тестування всіх хворих з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій. У 10−15% з них підтверджується діагноз коронавірусної хвороби.

«За прогнозами, захворюваність буде рости. Початок максимальних показників буде в жовтні-листопаді», — сказав Рубан.

Разом з тим він наголосив на тому, що ситуація стабілізується за умов, якщо городяни дотримуватимуться усіх рекомендованих правил — користуватимуться медичними масками, антисептиками та дотримуватимуться соціальної дистанції.

«Враховуючи наукову мережу, Київ буде перший застосовувати препарати і вакцини від коронавірусу. Що стосується київської міської влади, то при офіційної реєстрації вакцини того ж дня пройде закупівля препарату для населення міста», — запевнив він.

Схожі новини