Передплата 2024 ВЗ

До Дня Незалежності, Україну чекає масштабна кібератака з боку РФ - РНБО

  • 19.08.2020, 19:30
  • 906

Попередні атаки імітували документи СБУ

РНБО каже про «масштабну скоординовану атаку» на держоргани та об’єкти критичної інфраструктури, яку росіяни хочуть втілити напередодні Дня Незалежності та під час підготовки до місцевих виборів 25 жовтня. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

«НКЦК РНБО України попереджає про активізацію хакерського угруповання „Gamaredon“, за яким стоять спецслужби Російської Федерації», — йдеться у повідомленні.

У РНБО заявили, що фахівці НКЦК виявили тенденцію до модернізації програмних засобів кібератак з метою підвищення ефективності подолання засобів захисту та приховування своєї діяльності у скомпрометованих системах.

«Під час останніх спроб атак використовуються шкідливі вкладення, які імітують документи державних органів влади, зокрема, Служби безпеки України. Злочинці розсилають шкідливі документи електронною поштою, і під час їх відкриття хакери отримують доступ до систем та мереж державної установи», — йдеться у повідомленні.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що усі суб’єкти сектору безпеки і оборони, які забезпечують кібербезпеку у різних сферах, працюють у постійному режимі відслідковування, запобігання і відбиття кібератак. «Кіберзагрози з боку РФ є вкрай небезпечними як для України, так і для європейських країн», — зазначив він.

Секретар РНБО наголосив, що «невідкладне інформування НКЦК при РНБО України про виявлені кібератаки на інформаційні системи державних органів, об’єктів критичної інфраструктури для здійснення координації з оперативного реагування є вкрай важливим, адже наслідки від кібератак можуть створити суттєву загрозу життєво важливим інтересам держави і суспільства».

Схожі новини