Передплата 2024 «Добра кухня»

Єрмак прокоментував версію про участь українських спецслужб в історії з російськими найманцями

  • 19.08.2020, 16:10
  • 966

Голова Офісу президента прокоментував інформацію про нібито зрив спецоперації СБУ із затримання «вагнерівців»

Повідомлення про те, що українські спецслужби готували операцію із затримання найманців приватної військової компанії «Вагнер», які воювали на Донбасі, була зірвана через ймовірний витік інформації після наради у президента, є добре продуманою та спланованою дезінформаційною кампанію проти України. Про це заявив очільник Офісу президента України Андрій Єрмак в коментарі LB.ua

Голова Офісу президента заявив, що не може коментувати будь-які операції українських спецслужб, адже вони є секретними.

«Офіс Президента України візьме до уваги інформацію, яку було розповсюджено окремими ЗМІ та у соціальних мережах, про можливу причетність Служби Безпеки України і ГУР МОУ та інших державних органів до процесуального документування появи російських найманців з числа громадян України на території Республіки Білорусь», — заявив він.

Єрмак вважає інформацію про участь українських спецслужб у появі російських бойовиків-найманців в Білорусі напередодні виборів як добре продуману та сплановану дезінформаційну кампанію. Більше того, показовим є те, що вона з’явилась не в Україні, а в російських ЗМІ, а саме — в російській «Комсомольській правді» 6 серпня.

«І дуже дивує, що деякі українські громадяни публічно розповсюджують саме цю версію подій. Можна припустити, що деякі внутрішні сили також вирішили використати цю дезінформаційну кампанію проти України у власних цілях напередодні виборів. А, можливо, комусь дуже хочеться зірвати припинення вогню на Донбасі, яке триває з 27 липня, і за цей час ми не втратили у бойових діях жодного українського воїна», — заявив Андрій Єрмак.

Очільник ОП також заперечив, що саме він запропонував перенести операцію через необхідність проведення переговорів з РФ щодо полонених. Так само Андрій Єрмак повідомив, що йому не відомо, чи дійсно начальник ГУР Міноборони Бурба вимагав, щоб усі учасники наради, на якій обговорювали спецоперацію, пройшли поліграф.

«Мені про це нічого невідомо. Але, переконаний, що це також не відповідає дійсності, і є частиною дезінформаційної атаки, мета якої — розкол українського суспільства», — заявив він.

Схожі новини