Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще по одній чи досить, - підкаже смартфон

  • 19.08.2020, 20:30
  • 865

Вчені розробили мобільний додаток, який зданий визначати, на скільки людина п’яна

Вчені-медики з Пітсбургського університету розробили мобільний додаток,. Для цього смартфон потрібного прикріпити до нижньої частини спини і походити з ним вперед-назад. Про це пише Громадське.

Так, додаток за допомогою вбудованих у смартфон акселерометра і гіроскопа (вони визначають положення гаджету у просторі) визначає, на скільки прямою була хода людини і робить висновки.

Працездатність застосунку перевіряли на добровольцях. Групу людей віком від 21 до 43 років напоїли коктейлями з горілкою, після чого протягом 7 годин перевіряли їхню ступінь сп’яніння. Спочатку волонтери ішли 10 кроків вперед-назад зі смартфоном, а потім проходили перевірку на алкотестері.

Під час ходи смартфон вимірює її і те, як сильно людина хитається зі сторони в сторону. Потім програма порівнює ці дані з тверезою ходьбою. Чим більше відхилень — тим п’яніша людина.

Розробки зазначають, що наразі навряд чи такий додаток буде корисним для багатьох людей, адже його доводиться кріпити на спину, що не дуже зручно. Але вони вже перевіряють, чи буде додаток працювати з такою ж ефективністю в руках.

У майбутньому вчені хочуть піти ще далі і зробити так, щоб смартфон самостійно попереджав людину, коли вона надто п’яна.

Схожі новини