Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський оточив себе людьми Януковича і формує авторитарний режим за зразком Лукашенка: депутат

  • 19.08.2020, 13:21
  • 749

Призначення в Офіс президента Олега Татарова, який був одним з поплічників ексміністра МВС Захарченка, означає, що Володимир Зеленський продовжує формувати в Україні авторитарний режим, і для цього тиск на опозицію буде тільки посилюватися

В цю логіку вкладається і повторне рішення Печерського суду арештувати картини з родинної колекції Порошенка — заявив журналістам біля Музею Гончара народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко. Він зауважив, що розслідування незаконних дій силовиків, які вибили двері і незаконно увірвались до приміщення музею, навмисно затягується, а от «ініціативи» ДБР одразу ж знаходять підтримку у Печерському суді.

«Майже три місяці тому, 26 травня саме ці двері в музей були вибиті спецназом ДБР. Навіть Печерський суд визнав ці дії незаконними, не погодив арешт і здавалося б, справа мала бути закрита, а натомість мали бути розслідувані злочини, якими супроводжувався цей незаконний штурм. Це і псування власності музею, і перешкоджання діяльності народних депутатів України, побиття журналістів. Ми бачимо, що вже майже три місяці по цих справах немає жодного руху, жодних слідчих дій. Натомість ми бачимо, що особи, які є безпосередніми учасниками цих дій і можуть обгрунтовано підозрюватися у злочинах, продовжують свою діяльність, продовжують звертатися до судів з завідомо незаконними представленнями. Ми бачимо, що ця лінія на жаль продовжується», — звертає увагу Павленко.

«Призначення Татарова в Офіс президента, того самого Татарова, який вважав, що протестуючі на Майдані якось це місто захопили, якраз дуже вкладається в час і логіку продовження незаконних дій щодо картин, щодо музею. Музей фактично є заручником цієї війни влади з опозицією», — наголошує Павленко.

Він звертає увагу, що Зеленський досі не поспішає давати оцінку діям Лукашенка в Білорусі.

«Тому що саме з таких речей, з атак на опозицію, порушення закону, використання судів як інструментів політичного тиску в свій час в Білорусі починалося формування авторитарного режиму», — зауважив Ростислав Павленко.

«Зеленський і ті, хто його оточують — і Татаров, і Смірнов, і Бабіков в ДБР, який був адвокатом Януковича, які продовжують проводити наради з тим, як би ще продовжити тиск на опозицію, очевидно вони якраз хочуть слідувати шляхом Білорусі і формувати такий режим в Україні», — зазначає народний депутат.

«Але Україна не буде авторитарною державою. Ми будемо домагатися того, що всі, хто порушував закон, хто використовував правоохоронні органи і суди для тиску на опозицію, для того, щоб вдиратися в музей і ламати двері і публічно брати музей в заручники, щоб вони понесли відповідальність», — попередив Ростислав Павленко.

Схожі новини