Передплата 2024 «Добрий господар»

Сирота, який заспівав «Смуглянку», не братиме участі в нацвідборі на дитяче «Євробачення»

  • 18.08.2020, 17:15
  • 1 149

НСТУ відмовила 12-річному співаку, який співав «Смуглянку» у Лондоні

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) відмовила в участі 12-річному жителю Волинської області Максиму Ткачуку у відборі на конкурс дитяче «Євробачення-2020», який запланований в листопаді у Варшаві. Причина відмови — участь хлопчика в конкурсі, в організації якого брала участь Росія. Про це у Facebook повідомив голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

«Максим Ткачук, волинський школяр 12 років, сирота, взяв участь в конкурсі» Stars of the Albion «, в Лондоні з піснею „Смуглянка“. Переміг. Це було в лютому-березні 20-го року. Його бабуся подала документи на конкурс дитяче „Євробачення“, де вказала участь в лондонському конкурсі», — повідомив Аласанія.

За правилами дитячого «Євробачення», учасник не повинен проводити будь-які концерти або виступи в РФ, а також брати участь в будь-яких державних або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами і т.д. країни-агресора".

«Конкурс» Stars of the Albion", 28.02.202001.03.2020 було організовано конторою" Російський будинок/Представництво Росспівробітництва в Лондоні". Ця організація є органом виконавчої влади РФ. Правила порушені. Участь в «Євробаченні» скасовано", — зазначив Аласанія.

Схожі новини