Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вірус мутує, і це - добре! Науковці зробили резонансне відкриття про COVID-19

  • 18.08.2020, 15:15
  • 1 376

Коронавірус SARS-CoV-2 мутував і став заразнішим. Тепер він активно поширюється країнами світу та інфікує дедалі більше людей

Однак летальність від спричиненої ним коронавірусної хвороби серйозно знизилася, пише Reuters.

За словами старшого консультанта Національного університету Сингапуру та новообраного президента Міжнародного товариства з інфекційних хвороб Пола Тамб'я, поширення коронавірусу D614G, що мутував, збіглося зі зниженням рівня смертності.

«Можливо, це навіть добре — мати заразніший, але менш смертоносний вірус», — пояснив він.

Науковець стверджує, що переважна більшість вірусів справді стають менш смертельними у процесі мутації.

«Вірус зацікавлений в тому, щоб заразити більше людей, але не вбивати їх, оскільки вірус залежить від господаря як джерела їжі та місця проживання», — сказав він.

Читайте також: Безсимптомного COVID-19 не існує, — дослідження

За даними сайту Worldometers, із 22 млн зафіксованих випадків зараження коронавірусом 15,5 млн уже вважають закритими. Із них 14,7 млн одужали і 777 тисяч померли, що становить 5%. Водночас від середини липня у світі фіксується найбільша кількість щоденних нових випадків — понад 250 тис., тоді як лише під кінець весни ця цифра почала сягати 100 тис. Але смертність справді почала знижуватися — у квітні у світі фіксували по 7−8 тис. смертей на добу, а влітку цей показник впав до 6 тис., зважаючи на значно більше поширення коронавірусу.

Схожі новини