Передплата 2024 «Добрий господар»

Справа його живе: у Львові відкриють фотовиставку робіт покійного капелана о. Андрія Дуди

  • 18.08.2020, 12:38
  • 831

18 серпня 2020 р. о 15 год. Італійському подвір’ї Кам’яниці Корнякта (пл. Ринок, 6) Львівський історичний музей та Львівський фотомузей запрошують на відкриття спільного виставкового проєкту «Від оптичної ілюзії — до цифрової реальності»

Виставковий проєкт, який презентують Львівський історичний музей та Львівський фотомузей Романа Метельського, є спробою ретроспективного показу розвитку львівської фотографії від перших спроб даґеротипного фіксування об’єктів, які здійснював у 1839—1841 роках доктор медицини, професор природної історії і фізики Львівського університету Йоган (Ян) Ґлойснер, — до сучасної цифрової фіксації реальності.

Суттєвою складовою виставки є світлини отця Андрія Дуди, присвячені воїнам АТО, у вестибюлі та на другому поверсі галереї Італійського подвір’я кам’яниці Корнякта. Представляючи їх, Музей віддає данину пам’яті цій чудовій
людині і непересічному митцеві та вшановує у переддень Дня Незалежності України наших захисників від російської агресії. Світлини виставлені за сприяння 58-го Будинку офіцерів (начальник — Віталій Провозін).

Без сумніву, важливою частиною проєкту є фото- та відеотехніка, яку люб’язно надав для огляду Львівський фотомузей Романа Метельського.

Представлені фотографії і техніка є яскравим свідченням розвитку технічної фотодумки, методики створення фотографії, кінопродукції від початку винаходу фотографування до наших днів.

Схожі новини