Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сумна звістка: у Львові помер пацієнт, якому зробили унікальну операцію

  • 18.08.2020, 10:15
  • 2 680

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги помер пацієнт, якому два тижні тому вперше в Україні пересадили підшлункову залозу

Повідомлення про це, сьогодні, 17 серпня, з'явилося на сайті Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

«Друзі, ми змушені повідомити дуже сумну звістку: на жаль, Андрій, наш пацієнт із пересадженою підшлунковою залозою, помер…

Це величезна втрата не лише для його рідних, а і для всього нашого колективу та тих, хто вболівав і переживав за чоловіка.

Усі ці дні наші лікарі буквально жили з ним у реанімації. Цілодобовий супровід, медикаменти, контроль іноземних колег: ми робили все від нас залежне, аби Андрій відновився після операції.

Тривалий час його стан дійсно був стабільним, нирка починала працювати, підшлункова залоза також. Але, на жаль, потім показники стрімко погіршилися, судини затромбувалися і ані операція, ані подальша реанімація вже не мали ефекту.

Трансплантація підшлункової залози — це одна із найскладніших операцій з пересадження органів. Світова статистика говорить про те, що кожен третій пацієнт після такої операції не виживає, у той час як два інші отримують шанс жити повноцінно. Ми щиро хотіли, аби цей шанс був і в Андрія.

На жаль, доля вирішила інакше.

І хоча жодні слова зараз не применшать болю втрати, ми приносимо глибокі співчуття родині Андрія.

Сумуємо разом з Вами.

***
За останні дев’ять місяців командою наших лікарів із допомогою колег з Інституту серця та Німеччини спершу у Ковелі, а потім уже у Львові, було успішно трансплантовано 11 нирок, а також 4 серця.

Для кожного з наших пацієнтів операція стала шансом на життя.

І як би зараз не було тяжко, ми продовжимо працювати, щоб цей шанс з’явився у всіх, хто його потребує", — зазначено в повідомленні.

Схожі новини