Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Миколаєві активісти закидали проросійських депутатів сирими яйцями

  • 17.08.2020, 18:15
  • 1 352

У Миколаєві активісти закидали сирими яйцями депутатів міської та обласної рад від партії "Опозиційна платформа - за життя"

Про це повідомляє «Еспресо».

Подія сталася в холі Миколаївської облдержадміністрації, де проводився брифінг, під час якого представники «ОПЗЖ» заявили, що вимагають проведення місцевих виборів на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей.

«Ми зібрали понад 5 тис. підписів за проведення виборів на підконтрольній Україні території Донбасу, які скасувала ЦВК з міркувань безпеки. Ці підписи ми направимо президенту України Володимиру Зеленському та в ЦВК», — сказали представники «ОПЗЖ».

Також вони зазначили, що звернулися до голови облради Вікторії Москаленко і Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича з вимогою зібрати позачергові сесії, на яких треба обговорити з ЦВК і президентом необхідність проведення виборів на підконтрольній Україні території Донбасу.

Один із присутніх активістів дорікнув «ОПЗЖ» тим, що серед їхніх кандидатів є обвинувачувана у посяганні на територіальну цілісність України Неля Штепа, тому навіть через це їхня партія взагалі не має права представляти владу.

Коли брифінг вже закінчувався, кілька молодих людей, які були тут присутні, кинули у спікерів кілька сирих яєць. Після цього останні швидко пішли на вихід, на ходу гукаючи охорону. Обійшлося без подальших сутичок.

Читайте також: У Конотопі облили зеленкою кримського «единороса» (відео)

Хлопця, який вчиняв хуліганські дії у приміщені Миколаївської облради, поліцейські притягнули до відповідальності.

«17 серпня близько 14:15 під час брифінгу представників політичної партії у холі Миколаївської обласної ради один із присутніх на заході молодих людей жбурнув яйця у бік депутатів. У результаті хуліганських дій були забруднені стіни та підлога зали, у людей зловмисник не поцілив. Одразу після скоєного він намагався залишити приміщення, але був зупинений поліцейськими», — йдеться у повідомленні відділу комунікації Г У Нацполіції в Миколаївській області.

Організатори заходу з боку політичної партії відмовилися від написання заяви, проте на 19-річного місцевого жителя все одно був складений протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство».

Проступок карається накладенням штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин, або виправними роботами на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративним арештом на строк до 15 діб.

У подальшому матеріали будуть скеровані до суду для ухвалення остаточного рішення.

Схожі новини