Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Білорусі прямують колони військової техніки РФ: фото та відео

  • 17.08.2020, 08:55
  • 1 480

За даними декількох джерел, автозаки ОМОНу Росгвардії у неділю їхали до кордону з Білоруссю

Про це повідомляє група незалежних розслідувачів збройних конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT), білоруське опозиційне видання «Наша Ніва», «Медуза», «Фонтанка».

Спочатку Conflict Intelligence Team із посиланням на телеграм-канал Paris Burns повідомили про колону вантажівок із ґратами на вікнах, які рухалися від Санкт-Петербурга в бік кордону з Білоруссю.

Частина цих вантажівок ідентичні транспорту ОМОНу Росгвардії, який, зазвичай, присутній на масових заходах в Санкт-Петербурзі. На машинах відсутні будь-які маркування, а також номерні знаки.

Однак у повідомленні зазначалося, що місце зйомки розташоване більш ніж у 400 кілометрах від кордону з Білоруссю, тому не можна бути впевненими, що це говорить про наближення особового складу Росгвардії до країни.

Як пише «Наша Ніва», ту ж колону автозаків без маркувань і номерів помітив читач «Фонтанки» на тій же дорозі Санкт-Петербург-Псков. За його словами, загалом назустріч йому проїхали близько 30−40 вантажівок і кілька військових позашляховиків.

Дослівно «Наша Ніва»: «Штатна місткість одного „автозаку“ — близько 20 осіб. Таким чином, тільки з Петербурга може їхати не менше 600 бійців (для порівняння, загальна чисельність всього білоруського ОМОНу — 1500 осіб)»

Читайте також: Лукашенко зателефонував Путіну: просить допомоги у приборканні «майдану»

Іншу колону, що рухалася в напрямку Білорусі з боку Москви по трасі Москва-Мінськ, помітили читачі «Медузи».

Також про неї повідомляє з посиланням на колегу журналіст Василь Максимов.

«Наша Ніва»: «Мабуть, ця ж колона знята на відео на YouTube. У цій колоні теж присутні вантажівки без маркувань, ідентичні машинам Росгвардії.

За твердженням авторів відео, у машинах колони, що рухалася з Москви, їдуть люди в чорній формі без розпізнавальних знаків. На відео в твіті Максимова присутні координати, які вказують на розв'язку на південь від Смоленська (у 83 кілометрах від кордону з Білоруссю). Знімки в Google Streetview підтверджують місце зйомки.

Поки невідомо, чи перетнули ці машини кордон із Білоруссю".

Схожі новини