Передплата 2024 «Добра кухня»

Закарпатські «бізнесмени» підробляли довідки про ПЛР-тести

  • 12.08.2020, 18:50
  • 1 472

Довідки потрібні були для виїзду за кордон

В Ужгороді невдоволені люди, які купили підроблені результати негативного ПЛР-тесту на коронавірус у посередників, почали масово звертатись до приватної клініки, «печатки» якої шахраї використовували, щоб створити липовий документ для виїзду закордон.

Люди приїздили цілими автобусами і обурювались, що їх завернули на митниці, бо виявили підробку, повідомляє місцевий телеканал «21» .

Власник приватної клініки запевняє, що їхні довідки мають інший вигляд і до того ж мають додатковий бланк з посиленим захистом. Та й на підробленому документі значиться прізвище лікаря, якого не існує. «Вони чомусь вважали, що ми винні в тому, що їм продали тести. Хоча люди повинні бути свідомими, якщо вони купують тест за 500 гривень, чи за тисячу, але вони не здають цей тест, вони повинні розуміти, що цей тест може бути, щонайменше, недостовірним», — каже лікар Віктор Петров.

Також відомо про випадки, коли людей повертали до України вже з країни, куди вони дістались із підробленим документом.

У Департаменті охорони здоров’я Закарпатської області розповіли, що на території регіону функціонують лише 5 установ, які мають право проводити тестування і видавати відповідні медичні документи.

Схожі новини