Передплата 2024 «Добра кухня»

Мінськ підраховує збитки від протестів

  • 12.08.2020, 15:55
  • 749

За попередніми підрахунками йдеться про суму 500 тисяч білоруських рублів

За словами влади, приблизно стільки коштують 9 нових апаратів штучної вентиляції легенів або 3 рентгенівські діагностичні комплекси. Про це пише Слово і Діло

«У місті пошкоджені будівлі дитячих садків і шкіл, елементи благоустрою, інфраструктури, транспорт. Організаторами несанкціонованих заходів споруджуються барикади зі сміттєвих контейнерів і металевих конструкцій, блокуються дороги, створюються перешкоди для руху громадського транспорту. Вносяться корективи до повсякденної роботи міської інфраструктури в цілому, що спричиняє істотний дискомфорт жителям столиці. Всі ці дії є неприпустимими й тягнуть за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність», — йдеться в повідомленні.

Своєю чергою, у «Мінськзеленбуді» заявили, що завдані збитки на 12 серпня перевищують 17,5 тисяч білоруських рублів

«Протестувальники пошкодили діжки з деревами, квіткарки, лавки, підпірні стінки, сходи. Тисячі пошкоджених квітів вже неможливо відновити — вони знищені. Запас квіткової розсади передбачений тільки для проведення планових робіт з озеленення та ремонту композицій. Не факт, що зможемо відновити дерева, які викидали з діжок, використовували їх для зведення барикад, оскільки зараз не вегетаційний період», — прокоментувала керівник служби з благоустрою та утримання об'єктів міського господарства підприємства Анжеліка Пузанкова.

Схожі новини