Передплата 2024 «Добра кухня»

«Важливо не бути першим, а отримати вакцину, яка є безпечною та ефективною» - міністр охорони здоров’я США

  • 12.08.2020, 13:35
  • 618

У США розкритикували російську вакцину від коронавірусу

«Важливо не бути першим з вакциною, а отримати вакцину, яка є безпечною, ефективною для мешканців Америки та світу», Так міністр охорони здоров"я США Алекс Азар прокоментував новину про реєстрацію вакцини від коронавірусу в Росії, пише Голос Америки

«Нам потрібні прозорі дані Третьої фази, які вказують, що вакцина є безпечною та ефективною», — додав Азар.

Азар заявив, що, за очікуваннями, США зможуть забезпечити десятки мільйонів доз вакцини до грудня. І ця вакцина буде перевірена за трьома стадіями. «Ми переконані, що ми на шляху до отримання десятків мільйонів доз вакцини, затвердженої за золотим стандартом Адміністрації з харчових продуктів та медикаментів США до грудня і сотні мільйонів доз вакцини на початку нового року», — заявив Азар.

В світових ЗМІ та медичних колах скептично сприйняли ці повідомлення, наголошуючи на занепокоєннях про безпеку, ефективність вакцини з огляду на інформацію, що країна пропустила важливі етапи розробки і не навела наукових даних про випробування вакцини.

Незважаючи на заяву Путіна про те, що вакцина пройшла відповідні випробування, світові та російські науковці «б"ють в набат, попереджаючи, що поспіх у використанні вакцини перед випробуванням третьої фази, яка, зазвичай, триває місяці і охоплює тисячі людей — може мати негативний вплив».

Росія планує зробити щеплення спершу лікарям, вчителям та особам із підвищенням ризиком ускладнень від захворювання і наглядати за дією вакцини, фактично замінивши третю фазу випробувань, наводять видання слова російських медиків.

Схожі новини