Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За участь в акції під посольством Білорусі, покарали політв'язня Кольченка

  • 11.08.2020, 15:15
  • 721

Йому присудили 40 годин виправних робіт

Колишньому політв’язню Кремля Олександру Кольченку український суд присудив 40 годин виправних робіт за участь в акції під посольством Білорусі у Києві 10 серпня, ще буде суд щодо спротиву поліції. Про це у Фейсбуці написав колишній політв’язень Кремля, кримський режисер Олег Сенцов

«Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі сьогодні присудили 40 годин виправних робіт. Я вчора пізно вночі повернувся додому і мабуть ще не прокинувся.

Ми що, вже живемо у Росії чи у Білорусі? Відкритий суд, на який не пустили нікого з преси. Міліцейські (це не помилка друку) лживі протоколи, які не відповідають дійсності, зафіксованій на відео.

Суддя, яка ідентифікувала Сашка та точно знала кому виносе вирок. І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за спротив співробітникам міліції (це знов не помилка друку)".

На думку Сенцова, «гнила правоохоронна і судова система, яку ніхто не реформував та не планує реформувати, показує своє справжнє обличчя і вже не ховається».

Він переконаний, що це «проросійська та єкс-регіональна шваль проштовхує реванш, продовжуючи дискредитувати патріотів та активістів».

Сенцов завив: «Вони дуже помиляються стосовно нашого терпіння!».

Схожі новини