Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівщина готується до міжнародних навчань Rapid Trident-2020

  • 11.08.2020, 14:35
  • 862

Очікують 10 європейських країн та понад дві тисячі військових

Навчання проходитимуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Найбільше представників буде з України та США. Свою присутність також вже підтвердила Молдова, Румунія, Канада та Великобританія. Про це пише «Еспресо.Захід».

Друга половина вересня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині буде насиченою. Тут очікують на міжнародні навчання України з військами НАТО. Понад 10 країн-учасників та дві з половиною тисячі бійців із різних країн прибудуть в Україну. За словами керівника прес-служби Національної академії сухопутних військ Антона Мироновича, нині підготовка на завершальному етапі.

«У зв'язку з пандемією довелося трохи зменшити масштаб навчань, — розповів Антон Миронович. Втім, сподіваємось, що якомога більше європейських країн долучиться до нас. З українських підрозділів основу складатиме одна з механізованих бригад оперативного командування „Південь“ у повному складі, також навчатимуться підрозділи Нацгвардії, державної прикордонної служби України та управління державної охорони».

Цьогорічні навчання націлені на відпрацювання спільних дій щодо відбиття агресії в Європі. За основу взяті події, що розгорталися на Сході України та під час окупації Криму. Представники різних силових структур відпрацьовуватимуть дії з проведення протидиверсійної та антитерористичної операцій.

«Це актуальні загрози, які існують не лише в Україні, але й потенційно можуть виникнути в регіонах насамперед Східної Європи та інших куточках планети, — додав Антон Миронович. Досвід та завдання реальні, не відірвані від того, що може нас очікувати. Будемо відпрацьовувати те, що ми вже вміємо, що навчилися і побачимо, як ці завдання відпрацьовують наші західні партнери».

Провести навчання планують у другій частині вересня і триватимуть вони упродовж двох тижнів.

Схожі новини