Передплата 2024 «Добра кухня»

Їжу для військового госпіталю продавав у магазини – ДБР

  • 11.08.2020, 09:35
  • 909

На Донбасі військовий заробляв на продуктах харчування госпіталю

На Донбасі слідчі Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру т. в. о. заступника начальника однієї з військових медичних установ у привласненні військового майна. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Слідством встановлено, що молодший лейтенант, погрожуючи заходами дисциплінарного впливу, віддавав підлеглим незаконні накази отримувати зі складу військової частини продукти харчування для їдальні госпіталю у меншій кількості, ніж встановлено нормами. У подальшому штучно створений надлишок продуктів вивозився за межі військової частини та збувався у торгівельних закладах», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 8 серпня слідчі ДБР затримали військового під час реалізації продуктів у одному із магазинів у Старобільському районі Луганської області.

«У ході обшуку виявлено та вилучено продукти харчування, які ймовірно належать військовому госпіталю (зокрема, свіжоморожені м'ясо та риба, фасоване вершкове масло, тушкована яловичина, сир, сік, цитрусові, йогурти, печиво та інші продукти). У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років», — повідомили в ДБР.

У відомстві додали, що військовий підозрюється у привласненні військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду за ч. 3 ст. 410 К К України.

Схожі новини