Передплата 2024 «Добра кухня»

Татаров вимагав для Стерненка підозру з довічним ув'язненням

  • 09.08.2020, 15:35
  • 893

Одіозний ексміліцянт часів Майдану Олег Татаров, якого днями призначили на посаду заступника керівника Офісу президента, минулого року як адвокат вимагав у слідчого СБУ оголосити підозру в умисному вбивстві та закінченому замаху на вбивство двох осіб активістові Сергію Стерненку

Про це повідомляє Слідство.Інфо.

Журналістам вдалося отримати копію клопотання Татарова до слідчого СБУ.

Судячи з документу, датованого 17 травня 2019 року, Олег Татаров представляв інтереси Олесі Кузнецової — дружини Івана Кузнецова, який загинув у травні 2018 року від ножових поранень внаслідок сутички зі Стерненком біля будинку останнього в Одесі. Ще один чоловік — Олександр Ісайкул — тоді отримав поранення.

Сам Стерненко запевняє, що того вечора захищався від нападників. У ході сутички він також отримав ушкодження: закриту черепно-мозкову травму, гематоми, ножове поранення.

Як відомо, ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 ККУ (Закінчений замах на вбивство двох осіб) передбачає покарання аж до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, 5 серпня Зеленський призначив Татарова заступником глави Офісу президента, який відповідатиме «за правоохоронний напрям».

Довідково: Татаров обіймав посаду у системі МВС під керівництвом Віталія Захарченка в уряді Миколи Азарова.

Коли в МВС почалася люстрація, то одним з перших звільнили саме Татарова, який займався кримінальними провадженнями стосовно Чорновол, Автомайдану та активістів.

Після Революції Гідності та люстрації став адвокатом.

Схожі новини