Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бойовики у Білорусі: РФ назвала це провокацією "третьої країни"

  • 08.08.2020, 10:55
  • 726

У РФ, заявили, що ситуація з російськими бойовиками ПВК "Вагнер", затриманими в Білорусі, спровокована з третьої країни, щоб ускладнити відносини Москви і Мінська

Про це повідомляє РБК з посиланням на заяву, яку зробив посол Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев.

«Сьогодні представлені переконливі факти, що підтверджують, що з третьої країни готувалася провокація, націлена на ускладнення відносин Росії і Білорусі».

За його словами, російські дипломати 6−7 серпня зустрілися із затриманими росіянами, «які, як і раніше, не розуміють причин свого затримання, як і пред'явлених звинувачень у приготуванні до участі в масових заворушеннях».

На думку Мезенцева, перевірка Слідчого комітету Росії підтвердить «замовний характер масштабної афери, в яку були втягнуті» росіяни.

Читайте також: Хотіли оглянути собор: «вагнерівці» комічно пояснили свій візит у Білорусь

Нагадаємо, 29 липня в Білорусі затримали 33 іноземців, які виявилися бойовиками «Вагнера». Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. У Білорусі вирішили, що метою бойовиків була «дестабілізація ситуації» перед виборами президента Білорусі та підготовка теракту.

У Білорусі заявили, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК «Вагнер» воювали на Донбасі. За даними російської «Новой газеты», щонайменше 7 бойовиків воювали в Сирії, троє — на сході України.

5 серпня Зеленський обговорив із президентом Білорусі Олександром Лукашенко видачу Україні затриманих бойовиків, що воювали на Донбасі.

Схожі новини