Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Луцьку триденне немовля впало в кому

  • 07.08.2020, 18:42
  • 1 071

Батьки думають, що від вакцини

У Луцькому пологовому будинку дитина впала в кому на 3-й день після народження. За словами батьків, хлопчик народився абсолютно здоровим, а погіршення стану сталося після введення вакцини від гепатиту Б. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс»

Як розповів батько дитини Юрій Мороз, його син народився здоровим 1 серпня 2020 року, з вагою 3 кг 185 г. Мати народила малюка сама, хлопчик був на грудному вигодовуванні. 3 серпня новонародженому зробили вакцину від гепатиту В, а вже за кілька годин малюк почав задихатися. Згодом дитину у тяжкому стані доправили до Волинської дитячої обласної лікарні. Батько у всьому звинувачує вакцину.

«3 серпня о 14:30 була зроблена вакцина від гепатиту Б. Після чого, через 2 години, дитина перестала самостійно дихати. У неї розвинувся набряк головного мозку. Підключили до апарату штучної вентиляції легень», — розповів батько немовляти.

Чоловік скаржиться, лікарі належним чином не відреагували на ситуацію, а керівник лікарні, до якого він ввечері звернувся за поясненнями, взагалі відповів, що лягає спати.

Лікарі ж кажуть, що під час вагітності мама хлопчика перехворіла на Covid-19, і тепер медики все списують на інфекцію. Вони відкидають припущення, що хлопчику стало зле через щеплення. Оскільки вакцина не має жодних побічних дій. У Волинській дитячій обласній лікарні підтримують колег і кажуть, що у всьому винен коронавірус. Утім, погоджуються, що після народження хлопчик був здоровим.

Тим часом батьки звернулися до поліції. Вони хочуть з'ясувати, що призвело до погіршення стану їхнього сина, аби ніхто більше не постраждав.

Схожі новини