Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні Міжнародний день пива

  • 07.08.2020, 20:00
  • 1 332

У п'ятницю, 7 серпня, в світі святкують Міжнародний день пива

Як повідомляє сайт Букви, у багатьох країнах світу є кілька свят, пов’язаних з виробництвом цього алкогольного напою. Так, виробники пива святкують цей день 1 березня в Ісландії, а на території деяких слов’янських країн — в другу суботу червня.

Міжнародний день пива (International Beer Day) — щорічне неофіційне свято всіх любителів і виробників цього напою, яке відзначається в першу п’ятницю серпня. Засновником свята став американець Джесс Авшаломов (Jesse Avshalomov), власник бару, який хотів таким чином залучити ще більше відвідувачів до свого закладу.

З 2007 року свято відзначають на території США. Вперше його відсвяткували в місті Санта-Круз (штат Каліфорнія, США). Кілька років цей день відзначали 5 серпня, але в 2012 році вирішили, що краще робити це в першу п’ятницю серпня.

День пива став святом міжнародного масштабу саме в 2012 році. Тоді його одночасно святкували в 207 містах, 50 країнах і на 5 континентах.

Цікавий факт. Згідно з археологічними знахідками, пиво в Стародавньому Єгипті вже точно варили в 3 столітті до н.е. Ряд дослідників пов’язують його появу з початком вирощування людиною зернових культур — за 9000 років до н.е. Існує думка, що спочатку культивувати пшеницю стали не для випікання хліба, а саме для приготування пива.

У звичному нам вигляді пиво з’явилося тільки в 13 столітті. Саме тоді в нього стали додавати хміль. Перші пивоварні з’явилися в Ісландії, Німеччини, Англії та інших країнах Європи, і в кожній існували свої секрети приготування цього напою.

Займалися цим сім’ї, передаючи секретний рецепт з роду в рід.

У Міжнародний день пива головні заходи проходять в пабах, барах і ресторанах, де всі учасники свята можуть спробувати пиво не тільки різних сортів, але і різних виробників різних країн і навіть рідкісні сорти.

Головна традиція свята — вмістити в себе пива стільки, скільки зможе влізти.

Вважається, що сама пивна нація — це німці, трохи від них за рівнем споживання пива відстають чехи й ірландці.

В Англії, в містечку Грейт-Харвуд, проводяться незвичайні пивні змагання — чоловіки влаштовують забіг на 5 миль, і на цій дистанції вони повинні випивати по кухлю пива в розташованих на дистанції 14 пабах. Але при цьому учасники не просто біжать, а біжать з дитячими колясками. І перемагає той, хто не просто прийшов на фініш першим, але і ні разу не перевернув коляску.

Найбільший завод з виробництва пива — це Adolph Coors Company (США), його виробнича потужність — 2,5 млрд. літрів пива в рік.

На аукціоні пляшка пива Lowebrau була продана більш ніж за 16 000 доларів. Це єдина пляшка пива, яка вціліла після аварії в 1937 році дирижабля Гінденбург в Німеччині.

Знамениті фестивалі пива в світі:

  • Oktoberfest (проходить в Німеччині у вересні);
  • Великий пивний фестиваль Лондона (серпень);
  • Бельгійський Пивний вікенд (Брюссель, початок вересня);
  • Великий фестиваль пива в Денвері (США, кінець вересня).

Схожі новини