Передплата 2024 «Добрий господар»

Компенсація за побиття: відомий львівський адвокат відсудив у кривдника мільйон гривень

  • 07.08.2020, 15:15
  • 1 694

Після побиття Іван Чижмар проходив тривале лікування, зокрема й за кордоном

Відомий львівський адвокат Іван Чижмар відсудив 1,1 млн грн компенсації у киянина Івана Павелкіна за побиття у центрі Львова. Галицький райсуд Львова також засудив нападника до восьми років тюрми, пише Zaxid.net

Як вказано у вироку суду, який оприлюднили 6 серпня, у вересні 2016 року киянин Іван Павелкін разом зі другом приїхав до Львова, щоб зустрітись з дівчиною. Вони гуляли містом і дівчина прийшла засмучена, сказавши, що її образив Іван Чижмар. Жодних деталей конфлікту з Чижмарем вона не пояснила.

Іван Павелкін разом із своїм другом пішли у офіс Західноукраїнського бюро «Укрінюрколегії» (Українська іноземна юридична колегія), завідуючим якого є Іван Чижмар, щоб з’ясувати стосунки. Іван Павелкін визнав, що вдарив Івана Чижмаря декілька разів, через те, що він образив дівчину.

Сам Іван Чижмар розповів, що 19 вересня він був у своєму офісі на площі Ринок і саме чекав на гостей, коли працівниця повідомила, що до нього прийшли. Він вийшов у хол, де його чекали двоє чоловіків у спортивному одязі, які почали його бити по обличчю. Після цього, згідно з показами Івана Чижмаря, чоловіки втекли, про жодну дівчину вони не говорили.

Згідно з висновками судово-медичних експертиз, у Івана Чижмаря діагностували перелом верхньої щелепи, перелом структур основи черепа, гематоми та інші ушкодження, які кваліфікували як важкі.

69-річний Іван Чижмар уже 17 років є завідуючим Західноукраїнського бюро «Укрінюрколегії», який територіально охоплює три області — Львівську, Тернопільську та Івано-Франківську. Він є заслуженим юристом України, також має відзнаку Вищої ради юстиції.

Під час розгляду справи Іван Чижмар звернувся з позовними вимогами про стягнення матеріальної та моральної компенсації. Після побиття потерпілий проходив тривале лікування, зокрема й за кордоном.

Розглядаючи справу, суд визначив, що нанесення тілесних ушкоджень було здійснено на замовлення групою осіб. Суддя Людмила Фролова визнала Івана Павелкіна винним та присудила йому вісім років тюрми. Його також зобов’язали сплатити матеріальну та моральну компенсацію Івану Чижмарю на загальну суму 1,1 млн грн. На вирок ще може бути подана апеляція. На час розгляду справи у суді другий нападник помер.

Схожі новини