Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пенсіонерів на Волині грабують шахраї-іноземці

  • 07.08.2020, 13:35
  • 822

Входять в довіру до людей та обкрадають їх оселі

У двох районах Волинської області орудує банда шахраїв. Їх жертвами зазвичай стають люди похилого віку. Про це повідомляє Національна поліція Волинської області.

«За оперативною інформацією управління карного розшуку ГУНП, кілька осіб іншої національності пересуваються на автомобілях іноземної реєстрації по території Локачинського та Турійського районів: вони входять в довіру до людей та обкрадають оселі громадян», — повідомляють в Нацполіції Волинської області.

Зазначається, що вже зафіксовано кілька фактів крадіжок з приватних будинків мешканців цих районів.

«Підозрювані заїжджають в населені пункти та під приводом продажу чи покупки певних речей зав’язують знайомства з місцевими мешканцями, входять до них у довіру або ж просять про допомогу. На жаль, їх жертвами здебільшого стають люди похилого віку», - додають в поліції.

У Локачинському районі бандити викрали у мешканки 35 тисяч гривень. А на Турійщині зловмисники виманили в громадянки 15 тисяч гривень та поцупили ювелірні вироби. Зазначається, що пенсіонери зазвичай не можуть відмовити злочинцям, які прикидаються працівниками соціальних служб та людям, які пропонують їм обміняти старі грошові купюри на нові.

Поліція володіє оперативною інформацією про підозрюваних та закликає волинян не стати жертвами шахраїв.

Схожі новини