Передплата 2024 ВЗ

Фільм про хлопчика із Донбасу номінований на престижну премію

  • 07.08.2020, 20:15
  • 820

Премію «Еммі» може заслужити документальний фільм «Віддалений гавкіт собак»

Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» («The Distant Barking of Dogs») номінували на американську кінопремію «Еммі» у категорії «Видатний документальний фільм про сучасні події», пише Громадське радіо.

Фільм є у списку номінантів. Переможців оголосять 20 та 21 вересня, цьогоріч церемонія відбудеться онлайн.

«Віддалений гавкіт собак» — спільний датсько-шведсько-фінський фільм про життя 10-річного хлопчика у прифронтовій зоні. Олег зі своєю бабусею Олександрою — одні з небагатьох мешканців прифронтового села Гнутове на Донеччині, які вирішили залишитися і не виїхали. Олег разом з іншими героями фільму — бабусею та братами Яриком і Костею — чекають на закінчення війни, що ніяк не закінчиться. Автори спостерігали за життям героїв протягом двох років, щоб показати, як військовий конфлікт впливає на життя дитини.

Першу нагороду кінострічка отримала у 2017 році на Амстердамському фестивалі документально кіно в номінації «Найкращий дебют». Також фільм потрапив до пʼяти номінантів на «Найкращий європейський документальний фільм» премії «Європейський кіноприз — 2018».

У грудні 2018 року «Віддалений гавкіт собак» потрапив до короткого списку (15 кандидатів) номінантів на премію «Оскар» 2019 року в категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм». Того ж місяця він здобув гран-прі фестивалю документального кіно «Артдокфест». У 2020 році отримав премію Пібоді.

Схожі новини