Передплата 2024 «Добра кухня»

Нема параду, але захисники України вдруге збираються на свій Марш

Як і минулого року, з ініціативи президента Зеленського, який чомусь цурається наших воїнів, у Києві у День Незалежності не буде військового параду

Але як і торік, на заклик учасників бойових дій, у столиці пройде Марш захисників України.

На Марш захисників України учасники бойових дій прийдуть зі своїми родинами
На Марш захисників України учасники бойових дій прийдуть зі своїми родинами

За словами одного з ор­ганізаторів акції — учасни­ка АТО голови громадського об’єднання Дмитра Шатров­ського, Марш розпочнеться від парку Тараса Шевченка, неподалік червоного корпусу Національного університету, що носить ім’я Великого Коб­заря. Колони рухатимуться вниз по бульвару, до Беса­рабської площі, біля ЦУМу. А вже потім буде урочиста хода по Майдану Незалежності, де громадські активісти по­обіцяли «невеличкий пер­форманс». Звідти захисники України пройдуть на Євро­пейську площу.

У перших рядах ітимуть ро­дичі полеглих героїв Украї­ни, за ними крокуватимуть ті, хто у боях за Україну і під час акцій на Майдані був поране­ним. За ними маршем про­йдуть ветерани бойових дій з усіх областей України. Органі­затори кажуть про те, що хода буде позбавлена будь-якої помпезності, партійної сим­воліки. «Попереду не буде ні­яких генералів, отаманів…» — заявив Дмитро Шатровський. І зазначив, що учасники Мар­шу пам’ятатимуть про каран­тинні обмеження — ітимуть у масках і дотримуватимуться безпечної дистанції.

Коментар для «ВЗ»

Марія МЕДЮХ, учасниця АТО (селище Гніздичів Жидачівського району)

Так само, як торік, я 24 серпня обов’язково поїду на Марш захисників України. Зі мною будуть інші побратими-земляки — охочих їхати до Києва дуже багато. Складаю списки, шука­ємо транспорт. Можливо, серед учасників цього Маршу бу­дуть родичі Тараса Матвіїва, 31-річного героя України із Жи­дачева, який загинув на Донбасі у липні…

Захист України для мене не порожні слова. Україн­ська армія мені дорога, близька. Я служила у 24-й «ко­ролівській» бригаді, зараз — на контракті у територі­альній обороні. У Національній гвардії служить мій син Назар.

А у ці дні я з іншими учасниками бойових дій вибирає­мося до столиці з іншої причини — бо Геокадастр уже дру­гий місяць блокує видачу земельних ділянок для атовців. Ця земля належить нам згідно із законом. Маємо дані, що ви­ділені нам ділянки готують для продажу. Якщо керівництво Геокадастру не дослухається до наших вимог, акція протес­ту атовців стане всеукраїнською.

Схожі новини