Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кравчук пропонує укласти новий Будапештський меморандум

  • 06.08.2020, 17:55
  • 991

У разі, якщо переговори щодо Донбасу у форматі Тристоронньої контактної групи зайдуть у глухий кут, українська сторона може ініціювати підписання нового Будапештського меморандуму

Про це під час ефіру на телеканалі Obozrevatel TV заявив голова делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук. «Я думаю, ми будемо не оновлювати, а розширювати. Ми будемо думати про нову редакцію документа», — сказав він про будапештський формат і Будапештський меморандум.

Зокрема, на думку першого президента, до документа повинна приєднатися Німеччина як одна з провідних країн Європи, Польща та інші країни.

Кравчук також наголосив, що в оновленій версії Будапештського меморандуму має йтися не лише про «заяви та бажання», а про чіткий механізм реалізації задекларованих у ньому принципів.

«Це питання не знімається з порядку денного, і ми будемо це ініціювати, якщо раптом все це зайде в глухий кут. Але я не вірю, що й далі буде цей глухий кут», — резюмував перший президент.

Читайте також: «Будемо йти на компроміси», — Кравчук розповів, що робитиме в ТКГ

Нагадаємо, 3 серпня Леонід Кравчук провів першу зустріч із членами української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу. Раніше він пообіцяв, що ніколи не підпише будь-який документ, який зашкодить державі.

Схожі новини