Передплата 2024 ВЗ

"Гарантувати нічого не можу": Зеленський висловився про перемир'я на Донбасі

  • 06.08.2020, 15:15
  • 672

Президент Володимир Зеленський наголошує, що дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню залежить не тільки від України, інакше можна було б переходити до наступного етапу завершення війни

На цьому глава держави наголосив під час спілкування із журналістами у Часовому Яру на Донеччині, яке транслював Офіс Президента у Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

«У житті можливо все, ми боремося за те, щоб цей режим (тиші — ред) не порушувався. Але все може бути. Це життя, ви всі це розумієте. Якби це залежало тільки від нашої сторони, я впевнений, що це був би зараз принциповий режим тиші і ми б перейшли до наступних кроків та до наступних етапів закінчення війни», — наголосив Зеленський.

За його словами, питання щодо порушення режиму тиші нині є складним, адже там є багато проблем.

«Ми хочемо витримати цей режим тиші, щоб кожного дня не втрачати наших військових. Для нас це дуже важливо», — підкреслив глава держави.

Читайте також: ОП звинуватив у порушенні перемир'я «людський фактор»

Зеленський запевнив, що українська сторона робить усе можливе заради завершення війни, але гарантувати він нічого не може.

«На зустрічах у Мінському форматі, так і на зустрічі в режимі відеоконференцій засідання Тристоронньої контактної групи ми будемо тримати кулаки», — сказав Президент.

Нагадаємо, з 27 липня на Донбасі встановлюється режим повного і всеосяжного припинення вогню. Проте окупанти порушують його. Вже 28 липня вони здійснили постріл з підствольного гранатомета в районі населеного пункту Шуми, а 29 липня один постріл з підствольного гранатомета поблизу Новолуганського, 30 липня двічі порушили режим припинення вогню. Постріли вони здійснюють майже щодня. Так, 5 серпня збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню.

Схожі новини