Передплата 2024 «Добрий господар»

Лише п'ять місяців протримався на посаді

Зеленський звільнив голову Дрогобицької райдержадміністрації

П'ять місяців протримався на керівній посаді голова Дрогобицької райдержадміністрації Омелян Стасула. Нагадуємо, указ про його призначення президент України Володимир Зеленський підписав 28 лютого.

Кажуть, проти призначення Омеляна Стасули (до цього працював методистом у районному будинку Просвіти, за фахом — музикант) до останнього боровся голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, який на цій посаді бачив іншу людину — більш зрілу та підготовлену. У лютому відстояти свою позицію новопризначеному керівнику Львівщини не вдалося. У президентській адміністрації прислухались до аргументів обраного до Верховної Ради України у Дрогобицькому виборчому окрузі № 121 народного депутата Ореста Саламахи. Саме він лобіював Омеляна Стасулу на посаду керівника райдерадмінінстрації у Дрогобичі.

3 березня новий голова примудрився запізнитись на власну презентацію. Тоді це сильно не сподобалося заступнику голови Львівської облдержадміністрації Юрію Холоду, який у переповненому людьми залі районного будинку «Просвіти» нетерпеливо чекав на появу новопризначеного посадовця. Посадовець зі Львова навіть обурливу репліку кинув: «Я зі Львова вже приїхав, а його ще немає». Ці слова долетіли до журналістів, що сиділи у першому ряду. Омеляну Стасулі довелось відповідати на багато запитань, в тому числі й на неприємні для себе. Не все у нього під час презентації вийшло гладко, але якось «викрутився». Справжні, непереборні труднощі почались потім, коли довелось ухвалювати конкретні управлінські рішення. Як неофіційно поінформували нас у Дрогобицькій райдержадміністрації, новий голова виявився не тільки слабким професіоналом, а й людиною без характеру. Усі звертали увагу на те, що сам практично не бував. Поруч з ним завжди був один із помічників Ореста Саламахи та його радник.

Траплялися випадки, коли змінював свої ж недавно прийняті кадрові рішення. Про усі ці речі, звісно ж, інформували Львів. Даний для адаптації на керівній посаді час голова Дрогобицької райдержадміністрації змарнував. До нього так і не прийшла впевненість та зрілість. Настав день, коли і в президентській адміністрації зрозуміли, що не можна тримати на посаді керівника одного з найбільших на Львівщині районів випадкову людину, якою маніпулюють однопартійці, помічники та радники.

До речі, нещодавно депутати міської ради Дрогобича висловили недовіру нардепу від «Слуги народу» Оресту Саламасі.

Схожі новини