Передплата 2024 ВЗ

Ручна ворона допомагає... торгувати на базарі

Киянин Андрій Гаврилюк разом зі свахою торгує на Троєщинському ринку Києва овочами

Торг їм іде краще, ніж іншим продавцям. Не в останню чергу через те, що Андрій має біля себе крилатого рекламного агента — ручного ворона Кирила. Він приваблює покупців і змушує їх купувати товар саме в Андрія, а не у його сусідів.

Кирила раніше доглядала інша господиня. Вона померла, і осиротілий птах перебрався жити до Ан­дрія. У цього чоловіка йому дуже добре: той тричі на день годує його зерном із сосисками. Сусіди із м’ясних прилавків намагаються пригостити Кирила шаурмою, але той від такого гостинця відмовляєть­ся, залишається вірним господареві…

І все ж цей ворон не вирізняється зразковою по­ведінкою. Час від часу норовить скубнути пана Ан­дрія за сорочку (у кількох місцях уже порвав її). А часом пробує своїм гострим дзьобом зняти з його шиї золотий ланцюжок. Якось навіть хапав гос­подаря за палець, на якому була золота обруч­ка. Такий інтерес до коштовностей у Кирила не ви­падковий: ворони, як і сороки, люблять блискучі предмети, «колекціонують» їх. Попри міцну дружбу, Андрій Гаврилюк не бере Кирила до себе додому — птах привчився жити на волі.