Передплата 2024 ВЗ

Кожній громаді — свій поліцейський офіцер

23 ОТГ Львівщини підписали відповідні меморандуми з обласною Нацполіцією

Національна поліція Львівської області започаткува­ла проєкт «Поліцейський офіцер громади». Голови 23-х об’єднаних територіальних громад Львівщини вже підписа­ли меморандуми про співпрацю з Г У Нацполіції у Львівській області. Правоохоронці мають забезпечити кожну тери­торіальну громаду поліцейським офіцером, який не лише працюватиме на території громади, а й житиме там.

Своєю чергою керівники громад мають забезпечи­ти та облаштувати примі­щення та надати транспорт для роботи поліцейського офіце­ра громади. Оцінювати роботу «свого» правоохоронця будуть самі мешканці. Про це повідо­мив заступник начальника Г У Нацполіції у Львівській об­ласті Дмитро Міхалець.

Меморандуми про співпра­цю з поліцією Львівщини під­писали голови Розвадівської, Судововишнянської, Шегинів­ської, Давидівської, Солонків­ської, Підберізцівської, Муро­ванської, Новокалинівської, Рудківської, Бісковицької, Кам’янка-Бузької, Жовтанець­кої, Заболотцівської, Велико­мостівської, Великолюбінської, Грабовецької, Ходорівської, Гніздичівської, Новостріли­щанської, Лопатинської, Меде­ницької та Бібрської об’єднаних територіальних громад. «Пер­шопрохідцем» проєкту стала Славська об’єднана територі­альна громада, яка підписала такий меморандум ще у квітні.

Поліцейський офіцер грома­ди працюватиме як дільничний офіцер поліції, інспектор юве­нальної превенції та патрульної поліції. Він має надавати меш­канцям якісні поліцейські по­слуги, щоденно забезпечувати правопорядок на території об­слуговування, своєчасно реа­гувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопо­рушень.

Схожі новини