Передплата 2024 «Добрий господар»

"Нічого не пам'ятаю": Єфремов вважає себе невинним у смертельній ДТП

  • 05.08.2020, 16:15
  • 919

Пресненський суд у Москві почав розгляд у справі російського актора Михайла Єфремова, який у червні влаштував масштабну ДТП зі смертельними наслідками. Адвокат Єфремова заявив про фальсифікацію доказів. Співробітники ДПС і свідки дали свої свідчення

Співробітник ДПС заявив на суді, що в Єфремова в крові було до 1,5 проміле алкоголю, він був дуже п'яний. Другий зазначив, що актор чітко усвідомлював, що влаштував аварію. Низка ЗМІ також веде пряму трансляцію на YouTube.

Перед початком засідання адвокат Єфремова Ельман Пашаєв виступив із несподіваною заявою. Зокрема, правозахисник цього разу заявив, що його підзахисний не може визнати провину, оскільки нічого не пам'ятає.

Актор у суді підтвердив, що не пам'ятає подій того вечора: «Мені зрозуміле пред'явлене обвинувачення. Але як я можу визнати свою провину, коли нічого не пам'ятаю?»

Також, за словами Пашаєва, ніхто не бачив, як Єфремов у день ДТП виходив із машини, а це означає, що за кермом міг бути не він. Свідки аварії зі свого боку розповіли поліції, що за кермом перебував саме актор.

«Він нічого не пам'ятає. Якщо ви мені покажете відео, що він виходить із-за керма, я з вами теж буду згоден у тому, що Єфремов — винен», — сказав адвокат.

Під час засідання адвокат Єфремова заявив, що має дані про фальсифікацію доказів представниками потерпілої сторони.

Адвокат потерпілої сторони Олександр Добровінський зі свого боку заявив, що розраховує на правосуддя й турбується про те, щоб на рішення суду не вплинуло звання заслуженого артиста в Єфремова.

«Я розраховую на правосуддя. І я розраховую на те, що дійсно ми будемо розглядати цю справу незалежно від заслуженого артиста. Просто будуть Єфремов і загиблий Захаров — і більше нікого», — зазначив юрист.

Також цивільна дружина загиблого в аварії з Єфремовим Сергія Захарова Ірина Стерхова попросила визнати себе потерпілою. За її словами, вона — пенсіонерка і перебувала на його утриманні. Крім того, вона вважає, що інші потерпілі — родичі Захарова — дали неправдиві свідчення проти неї.

Адвокат актора Пашаєв попросив суд відхилити клопотання, тому що в законодавстві немає поняття цивільної дружини, а тільки співмешканка і коханка. Суд відмовився визнавати дружину Захарова потерпілою.

Під будівлею суду зібралися також фанати Єфремова. Одна з жінок, яка прийшла підтримати Михайла Єфремова, поспілкувавшись із журналістами, заявила, що справа з ДТП з актором є «змовою», а самого Михайла в машині, яка стала фігурантом аварії, не було.

Також, за її словами, Сергій Захаров загинув не після аварії, а від втрати крові — нібито в нього були травми, несумісні з життям.

Співробітник ДПС переказав у суді події, що відбувалися в день аварії на місці події.

«Єфремов говорив не раз: „Ой, я дурень, що я наробив, навіщо я напився“. Ми перебували з ним з пізнього вечора і до самого ранку, раз п'ять він це повторив. Він навіть намагався пройти до потерпілого Захарова, мені довелося його відвести подалі й ізолювати від людей», — розповів свідок і додав, що бачив, як актора перевіряли на вміст алкоголю в крові.

Михайло Єфремов заявив, що не пам'ятає нічого зі слів співробітника правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 8 червня російський актор Михайло Єфремов, перебуваючи в нетверезому стані, став учасником смертельної ДТП в центрі Москви. Його автомобіль виїхав на зустрічну смугу, після чого сталося лобове зіткнення з однією з машин.

Схожі новини