Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівські медики врятували шестирічну дівчинку від рідкісної хвороби

  • 05.08.2020, 13:15
  • 706

Її виписали із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Львова. Життю дівчинки ніщо не загрожує

Про це пише Leopolis.news.

У юної мешканки райцентру Самбір виявили педіатричний мультисистемний запальний синдром. Він з’являється у дітей як наслідок перенесення коронавірусу. А в Україні це перший випадок синдрому Кавасакі.

Спочатку хвору дитину батьки привезли у Львівську обласну дитячу лікарню Охматдит. У неї сильно болів живіт. Лікарі-хірурги виключили підозру апендициту чи іншу патологію. Через висипку на кінцівках направили її в Львівську обласну інфекційну лікарню. Тут зауважили, що ця недуга має не інфекційний генез, і запідозрили хворобу Кавасакі. Знаючи, що саме Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр має досвід в лікуванні симптомів, схожих на хворобу синдрому Кавасакі, дитину у дуже важкому стані скерували туди.

Читайте також: Львівські медики видалили жінці восьмикілограмову пухлину

Медики не приховують, що їх насторожив стан та вік дівчинки — 6 років, бо хвороба Кавасакі вражає менших дітей. Світло пролила мама, повідомивши лікарів, що нещодавно її донька перенесла пневмонію. Аналіз на виявлення антитіл до COVID-19 підтвердив, що дівчинка таки перенесла цю недугу.

Схожі новини